Kähler design ponovno na naših policah!


Odkrijte brezčasno lepoto v keramičnih izdelkih danske znamke Kähler Design

Danska znamka Kähler se ponaša z več kot 180-letno zgodovino in izjemno oblikovalsko in rokodelsko dediščino. Skozi leta je Kähler postal sinonim za vrhunsko kakovost, inovativnost in odličen dizajn.

Začetek njihove zgodbe sega v leto 1839, ko je nizozemski mojster Herman J. Kähler v Næstvedu na Danskem odprl majhno keramično delavnico. Vendar se je šele pod vodstvom njegovega sina Hermana A. Kählerja , ki je delavnico prevzel 1875, avantura zares začela in majhna keramičarska delavnica je prerasla v vrhunsko umetnostno obrt. 

Kombinacija tradicije in sodobnosti

V duhu spoštovanja zgodovine je njihova zavezanost tradiciji in ročnemu delu še vedno močno prisotna. Vsak kos keramike je ročno izdelan s strani izkušenih obrtnikov, kar zagotavlja najvišjo raven kakovosti in edinstvenost vsakega izdelka. Vendar pa Kähler ni ostal ujet v preteklosti. S svojimi modernimi kolekcijami in sodelovanji z vrhunskimi sodobnimi oblikovalci, kot sta med drugimi Louise Campbell in Cecilie Manz, se znamka nenehno preoblikuje in posodablja, ostajajoč hkrati zvesta svojim koreninam.



Najbolj prepoznavne kolekcije

Kähler je dandanes najbolj poznan po nekaj svojih ikoničnih kolekcijah, ki so postale simbol danskega oblikovanja in brezčasne elegance. Med najbolj prepoznavnimi sta gotovo kolekciji Omaggio oblikovalskega dua Stilleben (Ditte Reckweg & Jelena Schou Nordentoft) in kolekcija Hammershøi, ki jo je oblikoval Hans-Christian Bauer.  

Serijo vaz in drugih dekorativnih izdelkov Omaggio definirajo mehke enostavne organske oblike poživljene z ročno naslikanimi črtami. Zaradi ročne poslikave je vsak kos iz serije unikaten, značilne črte pa enostavni organski obliki dodajo igrivost. Klasična Omaggio vaza je tako našla pot v mnoge domove ljubiteljev dizajna.

kolekcija 3 Kahler Omaggio vaz s črtami v bisernem lesku črtaste Kahler Omaggio vaze na mizi v interierju klasična črno bela Kahler Omaggio črtasta vaza v skandinavskem interierju

Serija Hammershøi je subtilna in elegantna linija keramičnih izdelkov, ki se oblikovno naslanjajo na dela danskega oblikovalca Svenda Hammershøia, ki je s Kählerjem sodeloval v začetku 20. stoletja. Ta serija odraža minimalističen pristop k oblikovanju, ki združuje čistost linij s subtilnimi detajli. Glavna značilnost serije je reliefni vzorec elegantnih linij, ki se poigrava z igro svetlobe in sence ter ustvarja edinstveno teksturo.

Serija Hammershøi vključuje zelo široko paleto uporabnih in dekorativnih predmetov za dom, ki se odlično dopolnjujejo med seboj. Njihova nevsiljiva eleganca in prefinjenost omogočata, da se lepo vključijo v najrazličnejše ambiente in stile dekoracije. Zaradi svoje univerzalne privlačnosti je serija Hammershøi postala priljubljena tako med ljubitelji sodobnega oblikovanja kot med tistimi, ki bolj cenijo tradicionalno obrtništvo in estetiko.

jedilna miza s Kahler Hammershoei porcelanastim servisom vaze in svečnik iz serije Hammershoei Kahler Kahler Hammershoei stojalo za papirnate brisače v postavitvi na kuhinjskem pultu

Danska eleganca v vašem domu

Z zavezanostjo kakovosti, inovacijam in odličnemu dizajnu je Kähler postal nepogrešljiv del številnih domov ljubiteljev oblikovanja po vsem svetu. Njihove kolekcije ne predstavljajo le lepih predmetov, temveč tudi povezavo z danskimi koreninami in tradicijo. Če si želite dodati pridih brezčasne danske elegance v svoj dom, je Kähler nedvomno prava izbira. 

 praznična postavitev svečnikov Kahler Urbania